Podjetja

Q&A

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Uravnotežena prehrana je pomembna za aktivno in dolgo in zdravo življenje vašega ljubljenčka. S prehrano dobijo beljakovine, maščobe omega 3 in 6 maščobne kisline, energijo, vlaknine, vitamine in minerale.

Za prehransko svetovanje se odločite v obdobju psa ali mačke mladička, v odrasli ali starejši dobi ter v primeru zdravstvenih težav. S svetovanjem lahko delujete tako PREVENTIVNO kot KURATIVNO, ko želite vašemu ljubljenčku zagotoviti le najboljše.

Svetovanje poteka individualno. Svetovanje poteka na vašem domu po dogovoru, na izbrani veterinarskih klinikah ali prek telefonskega klica ter Skype-a ali ZOOM-a.

V primeru zdravstvenih težav je nujen obisk veterinarja, ki določi diagnozo ter odredi terapijo. Po opravljeni diagnozi prehrano prilagodimo ali po potrebi uvedemo nov prehranski načrt.

Klinična prehrana je prehrana v primeru diagnosticiranega bolezenskega stanja in služi kot podpora pasjemu ali mačjemu organizmu. Prilagojena je obdobju življenja, starosti živali, fizični kondiciji, okoljskim dejavnikom ter drugim specifičnim lastnostim posamezne bolezni.

Vsekakor. Doma pripravljena hrana je primerna za vse pse in mačke v vseh življenjskih obdobjih, ko so zdravi ali pa imajo bolezenske znake. Treba je le izbrati sestavine in jih ustrezno pripraviti / ponuditi.

Najpogostejše težave, s katerimi se srečujem pri obravnavi psov in mačk so: alergije, preobčutljivost na hrano, alergije na pršice v hrani, debelost ali prekomerna telesna masa, pankreatitis, diarea oz. zaprtost, bruhanje, kronična ledvična odpoved, obolenja jeter, sečni in ledvični kamni ter druge tudi s stresom povezane težave.