Podjetja

Alevica®, tablete

Alevica®, tablete

21,20161,50 z vključenim DDV

Edinstvena, inovativna, po naravnih zakonitostih.
Za učinkovito podporo delovanju živčnega sistema psov
in mačk – PEA – q, v edinstveni ultramikronizirani obliki,
ki omogoča izjemno biorazpoložljivost, se popolnoma
resorbira ter tarčno doseže obolelo mesto v organizmu.

Količina

20, 40, 200

KDAJ?

  • kronične bolečine zaradi neuropatije
  • kronične bolečine zaradi vnetja
  • varno, brez stranskih učinkov, tudi pri slabotnih živalih (starih, s pridruženimi boleznimi) ∙ lahko za dolgoročno uporabo, ne povzroča odvisnosti
  • deluje sinergistično z drugimi analgetiki (NSAID, gabapentinom, …)
  • primerno za pse vseh velikosti, palatibilno za mačke
  • aktivacija endokanabinoidnega sistema brez psihotropnega vpliva

Alevica®Liquid z edinstveno ultramikronizirano obliko PEA, dopolnjuje endogene rezerve PEA in skupaj s kvercetinom niža prag bolečine in nevtralizira proste radikale, ter deluje antioksidativno. Alevica z ALLIA (Autocoid Local Injury Antagonism) mehanizmom deluje lokalno antagonistično na mastocite in mikroglija celice, ki se nahajajo v živčnem sistemu. Mastociti in mikroglija so ključni za nastanek in vzdrževanje kronične bolečine. Ko se aktivirajo, sproščajo bioaktivne mediatorje, ki znižajo nevronom prag bolečine. Oksidativni stres, povzročen s prostimi radikali, pojača občutljivost nevronov na bolečino. Je inovativna in mednarodno patentirana.

UČINKOVINE

PEA (palmitoiletanolamid) je naravna snov, prisotna v mnogih virih hrane, tako živalskega kot rastlinskega izvora (npr. soja). V živalskem organizmu pomaga ohranjati fiziološko ravnovesje številnih organskih sistemov in tkiv, vključno z živčnim sistemom. Pri poškodbah tkiva iz različnih vzrokov se proizvaja PEA in vpliva na prag bolečine. V primeru motenj v delovanju živčnega sistema PEA med drugim poveča nivo endogenih kanabinoidov in tako podpira delovanje ter omili težave živčnega sistema. Učinek delovanja na mastocite, mikroglija in nevrone je odvisen od aktivacije direktnih ali indirektnih receptorjev (npr. CB1, CB2, PRARἀ).
V Alevici® je PEA v ultramikronizirani obliki z visoko biorazpoložljivostjo in z zelo hitro absorpcijo. KVERCETIN je bioflavoid, pogosto prisoten v rastlinah (npr. čebula, jabolka), ki veže proste radikale ter onemogoča njihovo patogeno delovanje in s tem deluje antioksidativno. Z inhibicijo prostih radikalov in drugih vnetnih mediatorjev omogoči povečano protibolečinsko delovanje PEA. Pomaga pri vnetnih in degenerativnih obolenjih.

SESTAVA

PEA 300 mg/tableto, Kvercetin 60 mg/tableto
Palmitoiletanolamid (30 %), mono- in digliceridi maščobnih kislin, zaestreni z organskimi kislinami (diglicerid behenske kisline), natrijev pirofosfat, kvas, moka volčjega boba, natrijev klorid, sončnično olje, soli organskih kislin magnezija (stearat). Senzorični dodatki: izvleček čebule (Allium cepa L.) 80000 mg/kg.

UPORABA

Odmerek prilagodite glede na težo živali (tabela), direktno v gobček ali razdrobljeno vmešajte v hrano. 

Telesna teža  (kg) 

1-6 

7-14  15-25  26-40  41-60  61-75  > 75

Tableta 

1/4  1/2  1 + 1/2  2 + 1/2 

3

PAKIRANJE

20 žvečljivih tablet, 40 žvečljivih tablet, 200 žvečljivih tablet

CENIK

Priporočena MPC v € z vklj. DDV
20: 21,20
40: 36,30
200: 161,50