Podjetja

Normalia®Extra, prašek

Normalia®Extra, prašek

27,20 z vključenim DDV

Za dolgoročno normalno delovanje črevesja.
Normalia® Extra dolgoročno spodbuja normalno delovanje
črevesja in prispeva k ravnovesju lokalne mikroflore.

Količina

30, 60

KDAJ?

  • kronične driske več kot 14 dni 
  • driske ne glede na vzrok 
  • povečana reaktivnost črevesne sluznice 
  • disbioza 
  • vnetje 
  • elektrolitski disbalans 
  • povečana črevesna prepustnost

UČINKOVINE

PEA (palmitoiletanolamid) je naravna snov, ki je prisotna v mnogih virih hrane tako živalskega kot  rastlinskega izvora (npr. soja). V živalskem organizmu pomaga ohranjati fiziološko ravnovesje številnih  organov in tkiv (npr. črevesja). Ultra mikronizirana oblika (PEA-um) ima boljšo absorpcijo v primerjavi  z drugimi formulacijami. Vpliva na mastocite v črevesju, jih stabilizira in fiziološko degranulira. Obnovi  prehodnost med enterociti. Z endokanabinoidnim delovanjem ščiti delovanje črevesja. 

Goveji kolostrum ima naravno prebiotično delovanje, ki ohranja ravnovesje črevesne mikroflore  (mikrobiote). Je vir hranil in sestavin, ki imajo imunomodulatorni učinek (kot kolostrin). Ščiti črevo  proti iatrogenim vplivom (NSAID, kemoterapevtiki, antibiotiki …). 

Bacillus subtilis je sporogeni po Gramu pozitivni mikroorganizem s probiotičnim delovanjem, ki  uravnava črevesno mikrobioto. Je rezistenten na temperaturo in kislost. Je del zdrave mikrobiote v  črevesju psa. Količina PEA se zmanjša med drisko. Pomaga pri driski in izboljša kvaliteto blata.  Kompleks elektrolitov (natrijeve, kalijeve in magnezijeve soli) zagotavlja elektrolitsko ravnovesje ob  ohranjanju pravilne hidracije.

SESTAVA

PEA-um 100 mg/vrečko, Goveji kolostrum 200 mg/vrečko, Bacillus subtilis 1,5 milijarde CFU  Kompleks elektrolitov 48 mg/vrečko 

Maltodekstrin, kolostrum v prahu (14,2 %), palmitoiletanolamid (7,1 %), natrijev klorid, kalijev sulfat,  magnezijev klorid, natrijev pirofosfat, kvas, moka volčjega boba, sončnično olje. DODATKI Zootehnični  dodatki: 4b1820 (107143 mg/kg).

UPORABA

Zdravilo naj žival jemlje najmanj 30 dni v količini, navedeni v tabeli. Vsebino vrečke lahko daste živali  neposredno v gobček ali zmešate s hrano. 

Telesna teža (kg)  0-10  11-20  21-30  > 30
Kapsula/dan  4

 

PAKIRANJE

30 vrečk, 60 vrečk