Podjetja

Retopix® Mousse, pena

Retopix® Mousse, pena

21,30 z vključenim DDV

Pomirjujoča, razkužilna in vpojna pena.
Za normalizacijo predelov kože, ki so prizadeti.

KDAJ?

  • srbež
  • rdečica
  • prhljaj (belkaste luske)
  • mastni izločki z neprijetnim vonjem
  • bakterije, kvasovke in glive
  • tudi za mačke, mladiče, se hitro posuši
  • ne povzroča rezistence, uravnava optimalen pH kože

UČINKOVINE

Adelmidrol, sodi v družino aliamidov, naravnih snovi (analog PEA), ki stabilizirajo mastocite, da ne  sproščajo iz granul histamina in ostalih aktivnih substanc. Histamin idr, aktivni pro-vnetni mediatorji  iz mastocitov povzročajo namreč vnetje, srbež, rdečino, … (ALIA mehanizem). Adelmidrol se veže tudi na endokanabinoidne receptorje. Poveča endogeno proizvodnjo PEA v koži. Vzdržuje pravilno dermalno delovanje in ima pomirjujoč učinek proti rdečici. 

Zdravilni kompleks, sestavljen iz izvlečka  

ehinaceje, zmanjša vdor bakterij v kožo 

undecilenske kisline, naravne maščobne kisline, ki deluje proti glivam  

oktopiroksa, deluje proti Gramm + bakterijam (e.g. MRSA/MRSP); Gramm – (Pseudomonas);  kvasovke in glive (kot: malasezija, mikrosporija..) pomaga ohranjati ravnovesje površinske  mikroflore 

škrob tapioke (iz korenine manioke, rastline iz Južne Amerija), ki vpija odvečno vlago in skrbi  za primerno mikrofloro tudi v kožnih gubah). Ščiti kožo pred prekomerno vlago in pomaga  odstraniti odvečni sebum in luske (adsorpcijsko delovanje).

SESTAVA

Adelmidrol (2 %), Echinacea purpurea, undecilenska kislina, oktopiroks, škrob tapioke.

UPORABA

Nanesite na suho dlako dvakrat ali večkrat na dan vsaj deset dni zapored. Stekleničko pretresite in  obrnite na glavo ter nanesite peno na roko ali neposredno na dlako živali. S prsti enakomerno  porazdelite in vtrite z nežnim masiranjem. Ne izpirajte. Retopix® Mousse se lahko uporablja v kombinaciji z drugimi izdelki na osnovi Adelmidrola iz linije Retopix® (Spray, Fluid, Oto). Priporočljivo  je tudi redno umivanje živali s šamponom Redoderm®. Zunanja uporaba, izogibajte se stiku z očmi.

PAKIRANJE

150 ml