Podjetja

Zakaj pes MORA grizti?!

A ste že kdaj slišali, da nas žvečilni gumi sprosti? No, tudi za pse je žvečenje in grizenje še kako pomembno! In to vsak dan! 

Zakaj pes grize kosti, palice, … ? 

Grizenje in žvečenje sta sicer naravna procesa, njihova potreba, nagon. Grizenje pa je pomembno tudi za zdravje in dobro počutje: pomiritev, krepljenje čeljusti (mišic), čiščenje zob, ohranjanje zdravja v ustni votlini, lajšanje stresa. Ni pomembna le pasja hrana, temveč je pomembno tudi, kakšna dopolnila pasji prehrani izbiramo in kakšne pasje priboljške ponujamo.

Feedko nasvet je, da izberemo ustrezno grizalo, ki psu ne bo povzročilo bolečin in zdravstvenih težav, temveč le ugodje in zadovoljitev nagona. 

Izberimo varno

O nevarnostih kosti, umetnih grizal in palic sem že pisala in se bom danes osredotočila le na dobro rešitev: SIROVO PALČKO, ki je okusen pasji priboljšek za naše kosmatince. 

Sirova palčka je mlečno grizalo različnih velikosti, ki je (če je narejena kakovostno) zdrava, slastna in čisto nič nevarna (z vidika šag, zatikanja, strupov). Zato sem jo pred časom dodala tudi v Feedko ponudbo, njene analitske sestavine sestavine (na 100 g izdelka) pa so sledeče:

surove beljakovine 64 g,

surova maščoba 9,5 g,

surova vlaknina 0,5 g,

surovi pepel 4,5 g.

Sirove palčke so izdelane ročno, po starodavnem receptu iz Himalaje. 

Preberite si še, kaj lahko pripravite iz sirove palčke oz njenega ostanka.