Podjetja

Lizike za pse

Delim Feedko recept za še eno poslastico, ki jo psi obožujejo. Na Feedko svetovanjih o pasji prehrani pogosto svetujem dodajanje jabolka, ki ga bomo tokrat skombinirali s sardelicami in peteršiljem.

Potrebujemo:

  • konzervo sardelic
  • jabolko (krhelj ali več)
  • peteršilj (1-2 vejici)

Sardelicam odlijemo olje, jih zmiksamo (ali pretlačimo z vilico), dodamo sesekljan peteršilj ter naribano jabolko. Zmešamo sestavine, jih razmažemo po krožniku ali podlagi za lizanje in pustimo, da naš ljubljenček uživa in se zaposli.

Sardelice so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, peteršilj osveži zadah in organizmu doprinese vitamin C, jabolko pa s svojo vlakninsko sestavo dobro nahrani črevesno floro, vsebuje veliko pektinov, ki jih dobre bakterije več kot obožujejo.

Ne pozabite: Feedko strankam vedno svetujem prilagajanje količin glede na potrebe posameznega psa – njegovo težo, starost, aktivnost in ostalo. Upoštevajte to tudi pri pripravi te okusne poslastice, ki jo psi obožujejo.

Če želite za svojega kosmatinca pripraviti osvežilen priboljšek, svetujem mlečni napitek z dodatkom, razvajate pa ga oziroma jo lahko tudi z naravnimi in lahkimi piškotki.