Podjetja

Manj izločkov = več kakovosti

Začudene poglede mojih strank spremljam vsakič, ko ugotovijo, da njihov pes po prehodu na Feedko kuhane pasje obroke začne izločati manj. Zato po strokovnem Feedko svetovanju pogosto dobim vprašanja: “Je to normalno?” ali pa “Ali moj pes res dobi dovolj hrane?”

BREZ SKRBI

Ta pojav je pravzaprav odličen znak! Ko vaš ljubljenček uživa kakovostne, domače kuhane obroke, njegovo telo izkoristi več hranil, ki jih vsebuje hrana. Zato je tudi izločkov manj.

Prebavni sistem psa je izjemno učinkovit pri absorpciji hranil, če mu ponudimo “pravo gorivo”. Doma kuhana hrana je običajno manj obdelana in vsebuje manj “polnil”, kot so žitarice, ali predelanih ogljikovih hidratov, ki se pogosto najdejo v marsikateri hrani na policah trgovin. Tudi manj “balastnih snovi”, oziroma vsebuje predvsem sestavine, ki jih telo lahko dobro in lahko izkoristi. To pomeni, da se vse od beljakovin do vitaminov hitreje absorbira in pretvori v energijo, ki jo pes potrebuje.

Manjša obremenitev prebavnega sistema

Dodatno, kuhana hrana je pogosto lažje prebavljiva, kar zmanjša obremenitev prebavnega sistema in omogoča telesu, da se osredotoči na absorpcijo esencialnih hranil. Doma pripravljeni obroki, ki so skrbno uravnoteženi, prav tako pomagajo ohranjati zdravo črevesno floro, kar je ključno za imunski sistem in splošno dobrobit psa. Poleg vsega pa lahko poljubno prilagajamo tudi njihovo teksturo – od koščkov, kosov do paštete.

Dobra prehrana se ne kaže samo v energiji in sreči vašega psa, temveč tudi v manjšem volumnu in bolj “šolski” konsistenci njegovih iztrebkov, kar je odličen pokazatelj splošnega zdravja.