Podjetja

Vse, kar morate vedeti o prehranskem svetovanju

Hmmm …. Zakaj bi moj kosmatinec sploh potreboval prehranski načrt ali klinično dieto?

Na kratko:

  • S prilagojenimi Feedko prehranskimi načrti poskrbimo za zdrav in kakovosten vsakdan svojega psa ali mačke. Na podlagi teže, starosti, aktivnosti, zdravstvenega stanja in drugih specifik pripravimo Feedko jedilnike, ki so optimalni za vašega kosmatinca. Ne bo jedel preveč, ne premalo, ne bo zaužil “praznih” hranil, v skledi bo točno toliko in tisto, kar potrebuje.
  • Z individualnimi kliničnimi dietami psa ali mačka zdravimo, mu olajšamo bolezensko stanje, ali preprečujemo nadaljnji razvoj bolezni. Na podlagi bolezni oziroma zdravstvenega stanja vašega psa ali mačke in po posvetu z njegovim veterinarjem, pripravim Feedko jedilnike, ki podpirajo vašo žival pri spopadanju z določenim zdravstvenim stanjem. Feedko strokovno svetovanje o prehrani lastniki najpogosteje izberejo v primerih alergij, intoleranc, bolezni ledvic (ledvična odpoved, sečni kamni), endokrinih motenj (sladkorne bolezni, bolezni ščitnice) prebavnih težav, prekomerne telesne teže ali podhranjenost in neješčosti ter drugih težav.

Vsi Feedko jedilniki so pripravljeni individualno, glede na specifike in potrebe posamezne živali in jih pripravi mag. inž. zoot. Daša Korže. Upoštevamo pa seveda tudi življenjski stil, navade in (pred)znanje lastnika.

Korak za korakom do zdravja in/ali dobrega počutja

  1. Posvet z lastnikom: vaša pot z nami se začne s temeljitim razgovorom, kjer mag. inž. zoot. Daša Korže spozna vas in vašega ljubljenčka. Pogovor se nanaša na vse posebnosti vašega psa ali mačke, njihov življenjski slog in prehranske navade.
  2. Ocena kondicije psa ali mačke (BCS, MCS) – z oceno kondicije vašega ljubljenčka in mišične mase lahko natančno ugotovimo, kje so potrebne spremembe. BCS (body condition score) nam pove o telesni maščobi, medtem ko MCS (muscle condition score) razkriva mišično maso. BCS in MCS nista nujno povezana oziroma ne vplivata eden na drugega. Oba (posamično ali v povezavi) pa sta lahko pokazatelja akutnih in kroničnih bolezni, stanja telesne teže (podhranjenost, prekomerna telesna teža) in splošnega počutja živali.
  3. Analiza specifičnih potreb: vsaka žival ima svoje edinstvene prehranske zahteve. Pri Feedko te potrebe analiziramo, da lahko svoje storitve popolnoma prilagodimo vašemu kosmatincu. Posvetujemo se z vašim veterinarjem in preučimo zdravstveno stanje psa ali mačke.
  4. Predpis optimalne prehrane: na podlagi zbranih informacij vam predpišemo prehranski načrt ali klinično dieto, ki je skrbno oblikovana, da podpre zdravje in dobro počutje vašega ljubljenčka.
  5. Kontrola in prilagoditve jedilnikov: Kontrolni posvet je bistveno bolj pomemben, kot se zdi. Takrat vidimo, kje smo, ali “delamo” v pravo smer in če ne, da odkrijemo, zakaj ter poiščemo ustrezno pot naprej. Na kontrolnem posvetu po potrebi prilagajmo recepte oziroma sestavine in po navadi pomagam s kakšnim koristnim nasvetom. Sproti jih prilagajamo in nadziramo, da se ujemajo s spreminjajočimi se potrebami vašega psa ali mačke.

NAJ POUDARIM, DA JE PASJI ALI MAČJI OBROK OBROK VEČ KOT LE HRANA: JE TEMELJ ZA DOLGO IN ZDRAVO ŽIVLJENJE NAŠIH LJUBLJENČKOV.

15-minutno brezplačno Feedko svetovanje si lahko zagotovite tukaj.