Podjetja

Oculvet®Gocce, kapljice

Oculvet®Gocce, kapljice

20,00 z vključenim DDV

Očesne kapljice s pomirjevalnim, protivnetnim in vlažilnim
delovanjem.

KDAJ?

  • rdeče oko
  • vneto oko
  • suho oko
  • alergije
  • lahko se kombinira z zdravili – kapljicami in mazili za oko

Za zaščito očesne površine – roženice, pri zmanjšani količini in spremenjeni kvaliteti solz, vnetju ter alergijah. Zahvaljujoč receptorjem CD 44 se hialuronska kislina veže na površino roženice in tako PEA deluje in situ.

UČINKOVINE

PEA (palmitoiletanolamid) je lipidna snov, ki je naravno prisotna v različnih strukturah očesa. Lokalna uporaba PEA, ki je zaradi uporabe beta-ciklodekstrina postala topna, ima pomirjujoč in protivnetni učinek. Stabilizira mastocite, da ne izločajo iz granul histamina in drugih pro-vnetnih snovi.
Hialuronska kislina je snov, ki se veže na očesno površino – roženico in veže večje količine vode (1000 x več od lastne teže) ter tako uravnava vlažnost roženice in veznice. Ima viskoelastične sposobnosti in ščiti očesno strukturo med mežikanjem. Omogoča reepitalizacijo epitelija roženice. Vzpostavi mukozno plast v solznem filmu.

SESTAVA

Pea, Hialuronska Kislina, Sterilna, Izotonična Raztopina, S Fiziološkim Ph, Brez Konzervansov Voda, metil ciklodekstrin, glicerin, polivinilalkohol, dinatrijev fosfat, kalijev citrat, natrijev hialuronat, natrijev fosfat, palmitamid mea, natrijev klorid, citronska kislina.

UPORABA

Kapnite 1 ali 2 kapljici dva do večkrat na dan v veznično vrečko živali. Z vialo se ne dotikajte očesa. Pred uporabo vialo pretresite, odstranite morebitne očesne izločke in si umijte roke. Po uporabi vialo tesno zaprite in porabite v 36 urah po odprtju ter hranite v hladilniku.

PAKIRANJE

steklenička 10 ml, tekočina