Podjetja

Prva domača pomoč ob driski pri psu

Ni lastnika, ki se ne bi soočil z drisko pri svojem psu. Pes lahko dobi drisko iz različnih razlogov. Lahko gre za napačno hrano, zgodi se pri spremembi prehrane, lahko je vzrok v stresu, alergijah in preobčutljivostih, zdravilih, ali pa se driska pojavi zaradi zaužitja strupenih stvari, okužb ali bolezni prebavil (kronično). Pri Feedko svetovanju vedno najprej predlagam veliko hidracije in v kolikor se stanje po dnevu, dveh ne stabilizira, posvet z veterinarjem. V primeru krvave driske je potrebno do veterinarja takoj. Tukaj pa pišem za začetek oziroma pri akutnih težavah.

Kaj lahko naredite sami?

Pogosto lahko lastniki sami uredite situacijo – da bo šlo lažje, sledite spodnjim Feedko nasvetom. Predpostavila sem par situacij, v katerih se lahko znajdete.

Če pes jé doma pripravljeno hrano

V primeru doma pripravljene hrane – pa naj bo to kuhana ali surova – lahko storite sledeče:

–    Odstranite/zmanjšate maščobe. Kar v praksi pomeni, da prenehate z dodajanjem olj in iz jedilnika črtajte kokosovo, laneno, lososovo in ostala olja.

–    Iz kuhane hrane izločite vso zelenjavo, in če se le da, izberite ogljikov hidrat z manj vlakninami (riž, krompir…).

–    Dnevni obrok hrane ponujajte v manjših količinah tekom dneva. V hrano lahko dodate tudi malo porjavenega naribanega jabolka (pektini = vlaknine).

–    Ponudite na primer Innovetove kapsule Normalia Fast.

Če pes jé briketirano/peletirano/konzervirano hrano

Če se pes hrani z briketirano, peletirano ali konzervirano hrano, potem svetujem, da:

–    Dnevni obrok hrane ponujate v manjših količinah tekom dneva.

–    Ponudite Innovetove kapsule Normalia Fast in probiotik.

–   Posežete lahko tudi po veterinarskih dietah z nazivi “low fat”, “gastrointestinal” in po možnosti postopno dodajate kuhan riž/krompir, manjše količine mesa.

Na splošno pa svetujem, da ohranite mirnost, saj z našo vznemirnostjo lahko stanje še poslabšamo. Še več nasvetov in individualna obravnava vam je na voljo pri Feedko prehranskem svetovanju